EEN ANDER PERSPECTIEF OP INVULLING VAN WERK

Verandering van tijdperk

We leven in een verandering van tijdperk. Dit heeft een groot effect heeft op onze samenleving en dus ook op ons op werk. De corona-crisis versterkt dit. 
In een steeds hoger tempo verdwijnen banen, komen er nieuwe bij en veranderen banen qua inhoud en uitvoering. De arbeidsmarkt vraagt een fundamenteel andere kijk op vraag en aanbod van werk.

Hergebruik van vaardigheden

Werknemers vormen het humaan kapitaal van jouw organisatie. Zelf maak je hier ook onderdeel van uit. Elke werknemer is uniek en het loont in deze tijden om de vaardigheden, kwaliteiten en ervaring van de werknemer inzichtelijk te maken. Heel veel hiervan is namelijk herbruikbaar in een andere baan. Een nieuwe baan binnen of buiten jouw bedrijf, wellicht in een andere branche en misschien wel een hele andere sector.
Een stewardess bijvoorbeeld moet niet alleen goed kunnen communiceren, gastvrij en flexibel zijn. Ze moet ook met stress kunnen omgaan en in noodsituaties kordaat kunnen optreden. Eigenschappen die heel goed van pas komen in bijvoorbeeld de zorg of bij een klantenservice.

Werk anders benaderen

De traditionele manier van het benaderen van werk is op zijn retour. Betekenis geven aan werk wordt steeds belangrijker. Jubilarissen met een diensttijd van 40 jaar komen we steeds minder vaak tegen. Werknemers zullen vaker, ten minste een aantal malen in hun leven, van werk veranderen. Bijvoorbeeld omdat hun baan ophoudt te bestaan als gevolg van automatisering, of nieuwe technologie de inhoud van de baan enorm verandert of omdat ze fysiek niet meer in staat zijn het werk uit te voeren.

Werk wat past en toetsen in de praktijk

Als verantwoordelijke voor het humaan kapitaal bieden we jou de kans om inzichtelijk te maken wat werknemers binnen jouw bedrijf goed kunnen en waar ze energie van krijgen. Met ons Realityprofiel (een overzicht van vaardigheden, kwaliteiten, ervaring en behoefte t.a.v. werk) bij de hand kan heel effectief een baan worden gevonden die bij de werknemer past. Ook banen die minder voor de hand liggen maar die wel passen bij wat de werknemer allemaal in huis heeft.

En als duidelijk is welk werk het best bij de werknemer past, mag zij/hij het ook nog eens in de praktijk proberen. 

Wacht je totdat iemand overbodig is of draag je bij aan werkgeluk? Het is aan jou.